Feluri principale

#friptura #porc

Friptura de porc

In general de sarbatori preparatele din carne de porc sunt cele mai cautate. Iata o reteta pentru friptura din carne de porc, la cuptor, cu sos de rosii si garnitura de cartofi nature.

Ingrediente pentru friptura de porc

  • 1,5 kg carne macra
  • 300 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 200 ml vin
  • condimente
  • 3 rosii
  • sare
     

Cum se prepara friptura de porc

 

Se condimenteaza carnea si se pune in ulei. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se pune la fiert. Se adauga ceapa intreaga, vinul si se lasa sa fiarba pana se patrunde. Se rad rosiile. Inainte de a lua de pe foc friptura se adauga rosiile rase.

Se lasa 15 minute sa fiarba pana scade sosul.
 

Cum se serveste friptura de porc

Se aseaza in farfurie cateva bucatele de carne, sos si cartofi nature presarati cu marar verde.

Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.

  •   2008-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mara Constantin

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii