Vrei sa iti pregatesti pentru cina o reteta deosebita, insa nu mai ai inspiratie? Iti propunem sa incerci o reteta ardeleneasca savuroasa: friptura de porc cu sos de visine, care are un gust incantator.


Ingrediente pentru friptura de porc cu sos de visine:

  • 400 g pulpa de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • 2 rosii potrivire
  • 1 legatura de patrunjel
  • 30 ml ulei
  • sare

Pentru sos:

  • 1 compot de visine
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper


Cum se prepara friptura de porc cu sos de visine:

Curata carnea de porc de pielita, apoi tai-o felii mai grosute si asaz-o intr-o tava mai mare, unsa cu ulei. Amesteca rosiile taiate cubulete micute cu usturoiul, patrunjelul taiat marunt, sare si piper si adauga acest sos peste carne.

Pune tava la cuptor si las-o aproximativ 45 de minute si din cand in cand mai stropeste-o cu putin sos.

Intre timp, pregateste sosul de visine. Caleste faina in putin ulei si adauga peste ea visinele fara samburi si zeama de la compot, apoi amesteca-le aproximativ 15 minute la foc mic. Adauga apoi zaharul, sare si piper dupa gust.


Cum se serveste friptura de porc cu sos de visine:

Friptura de porc cu sos de visine se serveste calda, cu piure sau cartofi natur.

Sursa foto: wizardrecipes.com

  •   2013-06-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.