Feluri principale

#friptura #porc #vin

Friptura de porc gatita cu vin

De Craciun, de pe masa romanilor nu trebuie sa lipseasca friptura de porc. Incearca o reteta nou, cu vin. Este foarte aromata si savuroasa. se serveste cu diverse garnituri . Poti asezon cu ierburi aromatice si smantana.
 

Ingrediente pentru friptura de porc gatita cu vin
 

  • 800 grame carne de porc
  • 30 grame unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 15 grame paprika
  • 1 ceapa tocata
  • 10 grame faina
  • 400 ml supa de pui
  • 200 ml vin alb
  • 200 grame ciuperci
  • 10 grame sos de tomate
  • 150 grame smantana
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara friptura de porc gatita cu vin
 

Topeste untul intr-o tigaie mare. Adauga carnea de porc si prajeste-o cateva minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea. Scoate apoi carnea, scurge-o de unt si pune-o intr-un bol, intr-un loc cald.

In untul in care s-a prajit carnea, adauga ceapa tocata si paprika si caleste timp de 5 - 10 minute. Adauga cipercile si sosul de tomate. Lasa pe foc pana cand ciupercile se inmoaie. Adauga putina paprika si faina si amesteca continuu. Ia apoi tigaia de pe foc. Adauga vinul si amesteca continuu, pana cand se evapora.

Adauga apoi carnea si supa de pui. Lasa pe foc timp de 15 - 20 de minute. Cand sunt aproape gata, adauga smantana.
 

Cum se serveste friptura de porc gatita cu vin
 

Friptura de porc gatita cu vin se serveste calda, alaturi de diferite garnituri. Asezoneaza cu smantana si patrunjel tocat.

  •   2010-12-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii