Daca iti plac mancarurile picante si inovatiile in bucatarie, nu trebuie sa ratezi delicioasa friptura de porc picanta cu piersici murate, o combinatie inedita, insa savuroasa.


Ingrediente pentru friptura de porc picanta cu piersici murate:

  • 1 kg de piept de porc
  • 1 legatura de cimbru inflorit
  • 1 ardei iute uscat
  • 50 ml vin
  • piersici murate
  • zahar
  • otet
  • nucsoara, scortisoara
  • ienibahar macinat
  • cuisoare
  • ghimbir
  • cimbru
  • sare si piper


Cum se prepara friptura de porc picanta cu piersici murate:

Mai intai mureaza piersicile in otet si sare si lasa-le macar doua zile sa se macereze, apoi decojeste-le si pune-le la fiert in acelasi sirop si lasa-le pana se intaresc putin.

Cresteza carnea de porc si freac-o cu putina sare grunjoasa si piper. Impaneaz-o cu usturoi, ardei iute si ramurele de cimbru, apoi pune carnea la cuptor pentru o ora.

Cand este aproape gata, adauga peste friptura zeama de la piersicile murate.


Cum se serveste friptura de porc picanta cu piersici murate:

Friptura de porc picanta cu piersici murate se serveste calda, cu salata verde.

Sursa foto: retetecalamama.ro

  •   2013-05-09
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.