Friptura de pui cu legume la cuptor poate fi alegerea cea mai buna pentru un pranz sau o cina hranitoare intr-o zi racoroasa de toamna. Reteta este simpla, iar ingredientele se poate sa le ai deja prin casa.
Ingrediente pentru friptura de pui cu legume
- 1 pui intreg;
- 6 cepe;
- 4 morcovi, taiati ;
- 4 tulpini de telina, taiate;
- 6 cartofi decojiti;
- 1 cana de apa;
- sare si piper dupa gust.
Cum se prepara friptura de pui
Pune sare si piper peste pui si apoi aseaza-l intr-o tava. Aranjeaza legumele in jurul puiului, apoi toarna apa in tigaie. Acopera cu o folie. Da tava la cuptor la 165 grade Celsius, pentru doua ore.
Cand puiul este auriu si suculent, atunci preparatul este gata.
Cum se serveste friptura de pui
Se poate servi cu legumele maruntite si cu o salata.
Sursa foto: dinnerdiary.org