Friptura de rata cu masline reprezinta un preparat potrivit pentru un pranz copios si usor de realizat. Pentru acest fel de mancare ai nevoie de numai cateva ingrediente.
 

Ingrediente pentru friptura de rata cu masline
 

  • 2 cani supa de pui
  • 1 lingura piure de rosii, fenicul, dafin
  • 2/3 cana masline verzi , fara samburi
  • 1 rata, bucati
  • sare.
     

Cum se prepara friptura de rata cu masline
 

Freaca bine cu sare bucatile de rata, apoi da-le la cuptor, pentru 3 ore, la 140 grade Celsius. Da focul mai mare (195 grade) si lasa rata sa se mai faca inca 45 de minute, pana capata o culoare aramie. Scoate-o din cuptor, acoper-o cu folie si las-o sa stea asa cam 15 minute.

Amesteca supa de pui cu sosul de rosii, apoi scurge-l printr-o sita. Fierbe maslinele in apa, pentru 2 minute, scurge-le si adauga-le in sos.
 

Cum se serveste friptura de rata cu masline
 

Se serveste cu sos turnat pe deasupra.



Sursa foto: gourmandeabroad.com
 

  •   2011-09-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii