O cina usoara sau un praz gustos poate consta dintr-o friptura de ton cu sos. Mancarea va fi gata in aproximativ 40 de minute.
Ingrediente pentru friptura de ton cu sos din ierburi si lamaie
- 2 bucati de 150 gr file de ton
- sare
- ulei de masline extravirgin
- Pentru sos:
- 1 lingura mustar de Dijon
- 250 ml ulei de masline extravirgin
- 4 fileuri de ansoa
- 1 mana de patrunjel proaspat
- 1 mana de busuioc proaspat
- 1 mana menta proaspata
- 1 mana de tarhon proaspat
- 2 linguri capere
- 1 catel de usturoi
- 1 varf de sare
-
1 lamaie
Cum se prepara friptura de ton cu sos din ierburi si lamaie
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Da tonul prin sare si ulei de masline, apoi prajeste-l intr-o tigaie pana cand capata o culoare usor maronie. Intoarce-l cu grija pe cealalta parte si lasa-l sa se faca inca jumatate de minut. Fa acelasi lucru si cu al doilea file de ton.
Pune intr-un castron mustarul si cateva linguri de ulei de masline. Amesteca bine, pana obtii o emulsie. Taie ansoa si adaug-o in castron.
Toaca bine ierburile si adauga peste ele caperele, taiate marunt. Pune-le apoi peste emulsia din mustar, ulei si ansoa. Toaca apoi usturoiul, amesteca-l cu sare si adauga-l si pe el in castron. Adauga in sos putin ulei de masline si freaca-l bine.
Cum se serveste friptura de ton cu sos
Aseaza fileul de ton pe farfurii . Stoarce peste sosul din ierburi sucul de lamaie, chiar inainte de a servi mancarea. Apoi toarna tot sosul peste peste si garniseste farfuria cu patrunjel si bucatele de lamaie.