Friptura de vita cu sos de coacaze este un preparat gustos si hranitor, pe care-l poti face pentru un eveniment deosebit.
Ingrediente pentru friptura de vita cu sos de coacaze
- carne de vita fara os
- ulei de masline
- 8 cepe mici, injumatatite
- crengute de cimbru
- 1 lingura faina
- 350 ml vin rosu
- 300 ml supa de vita
- 2 linguri jeleu de coacaze rosii
-
sare si piper.
Cum se prepara friptura de vita cu sos de coacaze
Asezoneaza carnea de vita cu sare si piper. Pune putin ulei intr-o cratita si incinge-l. Adauga bucatile de carne si rumeneste-le. Adauga ceapa si cimbrul si apoi gateste totul 30 de minute la 140 grade Celsius.
Mai tine apoi mancarea pe foc 15 minute, dupa care ia cratita de pe foc si acoper-o cu o folie, cam 40 de minute.
Adauga apoi faina, vinul, supa de pui si jeleul si fierbe totul pana cand sosul s-a redus la jumatate.
Cum se serveste friptura de vita cu sos de coacaze
Se serveste cu o garnitura de legume.
Sursa foto: whatscookingamerica.net