Feluri principale

#prune #vita #friptura #fistic #friptura de vita

Friptura de vita impanata cu prune si fistic

Daca vrei sa organizezi o masa pentru niste invitati speciali, pe care sa ii surprinzi cu mancaruri inedite si rafinate, poti alege friptura de vita impanata cu prune si fistic extrem de savuroasa.


Ingrediente pentru friptura de vita impanata cu prune si fistic:

  • 35 g pesmet
  • 70 g prune uscate
  • 40 g fistic
  • 1 kg de carne de vita
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 6 cepe
  • 375 ml supa de vita
  • 250 ml vin Madeira


Cum se pregateste friptura de vita impanata cu prune si fistic:

Preincalzeste mai intai cuptorul la 150 de grade Celsius. Amesteca pesmetul, prunele si fisticul intr-un bol mic, apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Taie carnea de vita si umple-o cu aceasta compozitie. Incinge uleiul intr-o tigaie, prajeste putin carnea de vita pe ambele parti, la foc mediu, aproximativ 2 minute. Adauga apoi ceapa, supa de vita si vinul Madeira si las-o sa fiarba 5 minute. Pune-o apoi la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si las-o pana se fragezeste bine, circa 30 de minute.


Cum se serveste friptura de vita impanata cu prune si fistic:

Friptura de vita impanata cu prune si fistic se serveste calda, cu sosul din tava.

Sursa foto: homelife.com.au

  •   2013-04-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.