Feluri principale

#morcovi #vita #friptura #carne

Friptura de vita la cuptor a la Jamie Oliver

Friptura de vita la cuptor este un preparat parfumat si satios. Foloseste ierburi aromatice pentru a-i da mai multa savoare si serveste-l cu legume la cuptor si cu un sos pentru friptura de vita.

Ingrediente pentru friptura de vita la cuptor
 

  • 1.5 kg muschi de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini telina
  • 1 usturoi intreg
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
  • mirodenii
     

Cum se prepara friptura de vita la cuptor
 

Ca mirodenii, poti folosi cimbru proaspat, rozmarin, safin, salvie sau un amestec.

Incalzeste cuptorul la 240 grade Celsius. Apoi taie legumele in bucati mari. Ia usturoiul si separa-l in catei de usturoi.

Pune intr-o tava mirodeniile, legumele, usturoiul si toarna deasupra ulei de masline. Unge cu ulei de masline si carnea de vita, pune sare si piper si freaca bine carnea. Apoi, aseaza carnea de vita deasupra legumelor si mirodeniilor.

Baga tava la cuptor si redu temperatura la 200 grade Celsius, lasand friptura sa se faca 1 ora, pentru friptura in sange, 70 de minute pentru friptura de vita facuta mediu si 80-90 de minute, daca vrei sa fie bine patrunsa.
 

Cum se serveste friptura de vita la cuptor
 

Se serveste calda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare