Friptura de vita la cuptor este un preparat parfumat si satios. Foloseste ierburi aromatice pentru a-i da mai multa savoare si serveste-l cu legume la cuptor si cu un sos pentru friptura de vita.
Ingrediente pentru friptura de vita la cuptor
- 1.5 kg muschi de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 tulpini telina
- 1 usturoi intreg
- sare
- piper negru macinat
- ulei de masline
-
mirodenii
Cum se prepara friptura de vita la cuptor
Ca mirodenii, poti folosi cimbru proaspat, rozmarin, safin, salvie sau un amestec.
Incalzeste cuptorul la 240 grade Celsius. Apoi taie legumele in bucati mari. Ia usturoiul si separa-l in catei de usturoi.
Pune intr-o tava mirodeniile, legumele, usturoiul si toarna deasupra ulei de masline. Unge cu ulei de masline si carnea de vita, pune sare si piper si freaca bine carnea. Apoi, aseaza carnea de vita deasupra legumelor si mirodeniilor.
Baga tava la cuptor si redu temperatura la 200 grade Celsius, lasand friptura sa se faca 1 ora, pentru friptura in sange, 70 de minute pentru friptura de vita facuta mediu si 80-90 de minute, daca vrei sa fie bine patrunsa.
Cum se serveste friptura de vita la cuptor
Se serveste calda.