Friptura de vita la gratar cu ciuperci este o mancare satioasa, foarte gustoasa si aromata. Este ideala pentru mesele in familie. Se serveste ca atare, alaturi de un pahar de vin rosu.

Ingrediente pentru friptura de vita la gratar cu ciuperci


1 kg muschi de vita
sare
piper
ulei de malsine
1 kg ciuperci
20 grame unt
3 cepe tocate
200 ml vin rosu
rozmarin.

Cum se prepara friptura de vita la gratar cu ciuperci

Intr-o cratita incinsa adauga ciupercile si lasa-le pe foc cateva minute. Asezoneaza cu sare. Adauga untul, rozmarinul si ceapa. Amesteca bine si lasa pe foc 3 minute.

Adauga vinul rosul si lasa pe foc pana cand compozitia devine un sos consistent. Unge carnea de vita cu ulei de masline si pune pe gratarul incins.

Lasa cateva minute pe fiecare parte. Cand este gata, ia carnea de pe gratar si lasa sa se odihneasca cateva minute. Taie apoi carnea in felii subtiri si aseaza pe un platou. Adauga si sosul de ciuperci.

Cum se serveste friptura de vita la gratar cu ciuperci

Friptura de vita la gratar cu ciuperci se serveste ca atare. Poti garnisi cu putin patrunjel.
 

  •   2012-05-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii