Ingrediente pentru frittata cu bacon si branza cheddar
- 5 felii bacon
- 6 oua
- 1 cana lapte
- 2 linguri unt, topit
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/4 cana ceapa verde tocata marunt
- 1 cana branza Cheddar, rasa
Cum se prepara frittata cu bacon si branza cheddar
Preincalzeste coptorul la 180 C. Unge cu unt o tava de aproximativ 17x27 cm.
Intr-o tigaie nonaderenta, incapatoare adauga feliile de bacon si gateste-le le foc mediu pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le pe o farfurie si taie-le in bucati mici.
Intr-un bol mare adauga ouale intregi, laptele, untul topit, sarea si piperul. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena. Adauga compozitia in tava si presara deasupra ceapa, branza cheddar si baconul.
Coace fritata aproximativ 25-30 minute. Poti verifica daca este gata, inserand o scobitoare in mijlocul acesteia. Daca scobitoare este curata inseamna ca frittata este coapta.
Cum se serveste frittata cu bacon si branza cheddar
Frittata de poate servi atat rece cat si calda, alaturi de o salata de vara.
Sursa foto: taste.com.au