Feluri principale

#retete fara carne #canederli #galuste canederli #retete italiene #galuste

Galuste canederli, o reteta italiana perfecta pentru cei care nu consuma carne

Galustele canederli sunt o reteta italiana ideala pentru cei care nu conuma carne, dar si pentru cei care se afla in cautarea unei retete noi, deosebite. Se prepara usor si nu ai nevoie de ingrediente scumpe.

Ingrediente pentru galustele canederli

  • 300g paine tare
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50g unt
  • 4 crengute de patrunjel
  • 2-3 linguri parmezan
  • supa de legume
  • faina
  • sare
  • piper

Cum se prepara galustele canederli

Taie paine bucatele si adaug-o intr-un castron. Adauga laptele peste si las-o sa se inmoaie timp de jumatate de ora.

Intre timp toaca patrunjelul si ceapa marunt. Pune la incins o tigaie nonaderenta, adauga uleiul si cand s-a incins adauga ceapa si patrunjelul. Cand ceapa se inmoaie, stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.

Amesteca painea cu ceapa calita, parmezenul si ouale batue. Asezoneaza dupa gust, cu sare si piper si amesteca totul foarte bine. Formeaza din compozitia obtinuta galuste de marimea unei mandarine. Tavaleste-le prin faina si fierbe-le in supa de legume timp de aproximativ 25 de minute.

Cum se servesc galustele canederli

Scoate galustele pe o farfurie, adauga putin unt topit deasupra si presara branza rasa si putina ceapa verde tocata marunt (doar partea verde). Serveste-le imediat.

Sursa foto: disgracesonthemenu.com

  •   2017-03-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii