Piept de pui umplut cu mozarella si carnati picanti
Ingrediente:
- 6 jumatati de piept de pui
- 150 g carnati picanti
- 1 ceapa
- 60 g mozarella
- 2 linguri pesmet aromat (cu patrunjel, parmezan)
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca vin alb
Mod de preparare:
Taie carnaciorii cubulete si pune-i intr-o tigaie incinsa la prajit. Intre timp, toaca ceapa si adaug-o peste carnaciori. Lasa ingredientele pe foc pana cand ceapa se inmoaie si carnaciorii devin crocanti.
Taie mozarella cubulete si pune-o intr-un vas separat. Adauga peste ea amestecul de carnaciori picanti si ceapa, sarea, piperul si pesmetul condimentat. Amesteca bine totul.
Incepe sa pregatesti puiul: ia fiecare jumatate de piept de pui si transeaza-l pe laterala, pana cand obtii un "portofel" larg. Adauga umplutura in "portofel" si inchide-l cu o scobitoare.
Asaza bucatile de piept umplute intr-o tava. Toarna peste ele uleiul de masline, vinul si asezoneaza-le cu sare sau piper. Baga tava la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 20 de minute.
Pieptul de pui umplut se serveste cu garnituri de legume sau salate proaspete.
Cine este Buddy Valastro?
Buddy Valastro, supranumit si "Regele Cofetarilor" sau "Maestrul Torturilor" este un bucatar de origine siciliana. Provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile "Regele cofetarilor", "Regele Bucatarilor" si "Urmatorul mare bucatar".
Sursa foto: vegasseven.com