Feluri principale

#focaccia cu rozmarin #retete focaccia #gateste cu cel mic # focaccia

Gateste cu cel mic: Focaccia rapida cu rozmarin

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de focaccia rapida cu rozmarin.

Ingrediente pentru focaccia rapida cu rozmarin

  • 400g faina
  • 400ml apa calduta
  • 20ml ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri de rozmarin tocat (pentru uns si pudrat focaccia)

Cum sa prepari focaccia rapida cu rozmarin

Pune apa calduta intr-un vas, adauga drojdia si zaharul si amesteca pana cand se dizolva. Adauga toata faina, uleiul si sarea si mixeaza aluatul pana obtii o consistenta cremoasa si omogena.

Pune aluatul intr-o forma dreptunghiulara antiaderenta de aproximativ 34x30 de centimetri, tapetata cu ulei de masline si putina faina. Acopera tava cu o folie de plastic si pune-o intr-un loc cald pentru doua ore.

Dupa ce aluatul a dospit, scoate folia de plastic, fa gropite cu degetele pe intreaga suprafata, unge uniform focaccia cu ulei de masline si presasra acele de rozmarin.

Coace-o in cuptorul preincalzit la 220oC, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. Scoate-o pe un gratar si las-o sa se raceasca. O poti combina cu branzeturi – este grozava!

Sfat: Aluatul este foarte moale, ai nevoie de un mixer sau o lingura de lemn pentru a-l amesteca. Iar atunci cand faci gropitele, unge-ti degetele cu putin ulei si apasa cu grija, astfel incat focaccia sa nu-si schimbe forma.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: 12tomatoes.com

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete