Ingrediente pentru focaccia rapida cu rozmarin
- 400g faina
- 400ml apa calduta
- 20ml ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita zahar
- 20 g drojdie proaspata
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri de rozmarin tocat (pentru uns si pudrat focaccia)
Cum sa prepari focaccia rapida cu rozmarin
Pune apa calduta intr-un vas, adauga drojdia si zaharul si amesteca pana cand se dizolva. Adauga toata faina, uleiul si sarea si mixeaza aluatul pana obtii o consistenta cremoasa si omogena.
Pune aluatul intr-o forma dreptunghiulara antiaderenta de aproximativ 34x30 de centimetri, tapetata cu ulei de masline si putina faina. Acopera tava cu o folie de plastic si pune-o intr-un loc cald pentru doua ore.
Dupa ce aluatul a dospit, scoate folia de plastic, fa gropite cu degetele pe intreaga suprafata, unge uniform focaccia cu ulei de masline si presasra acele de rozmarin.
Coace-o in cuptorul preincalzit la 220oC, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. Scoate-o pe un gratar si las-o sa se raceasca. O poti combina cu branzeturi – este grozava!
Sfat: Aluatul este foarte moale, ai nevoie de un mixer sau o lingura de lemn pentru a-l amesteca. Iar atunci cand faci gropitele, unge-ti degetele cu putin ulei si apasa cu grija, astfel incat focaccia sa nu-si schimbe forma.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: 12tomatoes.com