Feluri principale

#pizza cu porumb #pizza #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Pizza cu porumb

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de pizza cu porumb.

Ingrediente pentru pizza cu porumb

Pentru aluat:

  • 250g faina
  • 125-130 ml apa calduta
  • 10g drojdie proaspata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • ½ lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare

Pentru topping:

  • 100g boabe de porumb din conserva
  • 60 g smantana grasa pentru gatit
  • 75g mozzarella
  • 50g cubulete de sunca

Cum se prepara pizza cu porumb

Pune drojdia si zaharul intr-o cescuta si amesteca pana se dizolva. Adauga o lingura de faina si o lingura de apa si amesteca din nou. Acopera maiaua cu folie de plastic si asaz-o intr-un loc cald.

Las-o la dospit 20 de minute. Pune restul fainii intr-un vas, adauga maiaua dospita in centru, uleiul de masline si apa usor calduta. Framanta pana cand obtii un aluat eleastic, apoi adauga sarea.

Acopera vasul cu folie de plastic si pune-l intr-un loc caldut pentru o ora. Apoi rastoarna aluatul pe blatul infainat si impart-l in doua bucati egale. Intinde fiecare bucata intr-o foaie groasa cat un degetel.

Pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt, unge-l cu jumatate din smantana, apoi adauga o parte din boabele de porumb si jumatate dub cuburile de sunca.

Coace pizza in cuptorul preincalzit la 200oC, pentru 6-7 minnute. Dupa 7 minute, deschide usa cuptorului si, cu mare grija, adauga jumatate din cuburile de mozzarella. Apoi mai lasa pizza la copt inca 6 minute. Pregateste la fel si cea de-a doua pizza.

Sfat: Te rog sa o chemi pe mama atunci cand pui mozzarella! Tava fierbinte este foarte periculoasa!

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: bakingmad.com

  •   2017-05-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii