Ingrediente pentru rulourile cu ricotta si sunca
- 1 foaie dreptunghiulara de foitaj
- 250 g ricotta
- 4-5 felii subtiri de sunca de Praga
- 1 ou
- sare
- piper
Cum se prepara rulourile cu ricotta si sunca
Pune ricotta bine scursa intr-un vas, adauga sare si piper dupa gust si oul intreg. Amesteca cu lingura pana se omogenizeaza. Asaza aluatul de foietaj pe masa pudrata cu putina faina si intinde-l cu facaletul, pudrat si el cu faina.
Unge aluatul cu crema de ricotta, lasand marginile foii neunse, si deasupra asaza feliile de sunca de Praga. Ruleaza aluatul si strange marginile cu degetelele. Taie rulouri groase cam de doua degete si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coace-le in cuptorul preincalzit la 200oC, pentru 20-25 de minute. Serveste-le cand sunt caldute. Sunt foarte gustoase!
Sfat: Mama te poate ajuta sa tai rulourile si sa le coci.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: myfussyeater.com