Feluri principale

#rulouri cu ricotta si sunca #rulouri cu ricotta #rulouri #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Rulouri cu ricotta si sunca

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de rulouri cu ricotta si sunca.

Ingrediente pentru rulourile cu ricotta si sunca

  • 1 foaie dreptunghiulara de foitaj
  • 250 g ricotta
  • 4-5 felii subtiri de sunca de Praga
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Cum se prepara rulourile cu ricotta si sunca

Pune ricotta bine scursa intr-un vas, adauga sare si piper dupa gust si oul intreg. Amesteca cu lingura pana se omogenizeaza. Asaza aluatul de foietaj pe masa pudrata cu putina faina si intinde-l cu facaletul, pudrat si el cu faina.

Unge aluatul cu crema de ricotta, lasand marginile foii neunse, si deasupra asaza feliile de sunca de Praga. Ruleaza aluatul si strange marginile cu degetelele. Taie rulouri groase cam de doua degete si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coace-le in cuptorul preincalzit la 200oC, pentru 20-25 de minute. Serveste-le cand sunt caldute. Sunt foarte gustoase!

Sfat: Mama te poate ajuta sa tai rulourile si sa le coci.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: myfussyeater.com

  •   2017-07-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii