Chiftelute de porumb cu sos picant
Sursa foto: realfood.tesco.com
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
- 100 g de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 4 linguri lapte
- ulei de masline
- 1 fir ceapa verde
- 1 ardei iute
- 2 linguri patrunjel verde
- 250 g de porumb dulce fiert
- sare
- piper
Pentru sos:
- 250 g iaurt natural
- 1/2 ardei iute
- 2 linguri suc de lime
- 3 linguri patrunjel verde
Mod de preparare:
In primul rand, da printr-o sita faina amestecata cu praful de copt, este sfatul dat de celebrul bucatar britanic. Adauga peste faina un strop de sare si unul de piper, apoi sparge un ou. Mai pune patru linguri de lapte si amesteca pana cand se integreaza bine. Ca sa devina mai spumos aluatul, adauga in el si o lingura de ulei. Toaca marunt un ardei iute, un fir de ceapa verde si patrunjelul proaspat. Amesteca-le pe toate cu aluatul pentru chiftelute.
Adauga acum boabele de porumb fiert, insa ai grija sa fie bine scurse de apa. Amesteca porumbul pana se integreaza bine in aluat. Intr-o tigaie de teflon incinsa pune doua linguri de ulei cat sa se unga vasul, apoi cu o lingura aseaza in tigaie chiftelutele. Lasa-le sa se prajeasca bine pe ambele parti, apoi scoate-le pe o farfurie.
Pentru sos trebuie sa toci mai intai jumatate de ardei iute, pe care sa il amesteci cu iaurtul. Adauga sucul de lime si patrunjelul tocat si amesteca. Serveste calde chiftelutele de porumb cu iaurt.
Cine este Gordon Ramsay
Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares". Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.
Sursa foto: theplace2.ru