In serile de vara, ghiveciul cu peste asezonat cu un pahar de vin rece poate fi varianta ideala a unei cine copioase. Pestele savuros si legumele proaspete vor face din acest fel de mancare un deliciu.
Ingrediente pentru ghiveci cu peste
- 1 kilogram peste (cod sau merluciu)
- 100 grame masline
- 250 grame morcovi
- 4 cepe
- 200 grame castraveti murati
- 100 grame mazare
- 100 ml bulion
- 100 ml vin
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Cum se prepara ghiveciul cu peste
Se curata si se spala pestele. Se taie in bucati mari si se prajeste in ulei. Se prajeste pe toate partile. Cat timp se prajeste pestele, se curata legumele si se taie in felii. Maslinele se curata de samburi si se taie in felii.
Se caleste ceapa impreuna cu morcovii in uleiul in care a fost prajit pestele. Se adauga apoi castravetii murati si maslinele. Se lasa la prajit cateva minute. Se adauga apoi vinul si se mai lasa sa scada la foc mic.
Legumele calite se aseaza intr-o tava. Deasupra se pun bucatile de peste si mazarea. Se asezoneaza cu sare si piper si se da tava la cuptor timp de 15 – 20 de minute.
Cum se serveste ghiveciul cu peste
Ghiveciul cu peste se serveste ca atare, stropit cu zeama de lamaie. Ghiveciul cu peste mai poate fi asezonat cu un pahar de vin alb , rece.