Feluri principale

#gulas cartofi #retete gulas #gulas #mancare ungureasca

Gulasul de cartofi cu afumatura, un "pacat" permis in post

Vestita tocanita ungureasca cu cartofi nu este un preparat de post, dar pentru cei dispusi sa incalce recomandarile Bisericii in aceasta perioada, iata o reteta de gulas de cartofi cu afumatura care te va face sa ceri portie dupa portie:

Ingrediente pentru gulasul de cartofi cu afumatura:

  • 6 cartofi
  • 500 g afumatura
  • 3 cepe
  • 500 ml bulion
  • 2 linguri boia dulce
  • maghiran, chimen
  • ulei
  • 250 ml vin rosu
  • sare
  • piper

Cum se prepara gulasul de cartofi cu afumatura:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei pana devine aurie, apoi adauga bucatile de afumatura, de preferinta mai impanate, sare si piper. Acestea vor lasa grasime si suc propriu. Cand lichidul incepe sa scada, acopera cu apa si lasa sa fiarba. Lasa totul sa fiarba si dupa ce scadae completeaza cu vinul rosu.

Cand s-a fragezit carnea, adauga bulionul si cartofii taiati bucati. Adauga si boiaua dulce, maghiranul si un varf de cutit de chimen tocat. Daca iti place mancarea mai condimentata, in loc de boia dulce poti folosi una de ardei iute.

Cum se serveste gulasul de cartofi cu afumatura:

Gulasul de cartofi cu afumatura se serveste cu muraturi si cu vin rosu.

Sursa foto: guideofbudapest.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare