Ingrediente pentru gulasul de cartofi cu afumatura:
- 6 cartofi
- 500 g afumatura
- 3 cepe
- 500 ml bulion
- 2 linguri boia dulce
- maghiran, chimen
- ulei
- 250 ml vin rosu
- sare
- piper
Cum se prepara gulasul de cartofi cu afumatura:
Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei pana devine aurie, apoi adauga bucatile de afumatura, de preferinta mai impanate, sare si piper. Acestea vor lasa grasime si suc propriu. Cand lichidul incepe sa scada, acopera cu apa si lasa sa fiarba. Lasa totul sa fiarba si dupa ce scadae completeaza cu vinul rosu.
Cand s-a fragezit carnea, adauga bulionul si cartofii taiati bucati. Adauga si boiaua dulce, maghiranul si un varf de cutit de chimen tocat. Daca iti place mancarea mai condimentata, in loc de boia dulce poti folosi una de ardei iute.
Cum se serveste gulasul de cartofi cu afumatura:
Gulasul de cartofi cu afumatura se serveste cu muraturi si cu vin rosu.
Sursa foto: guideofbudapest.hu