Halibutul este un peste oceanic foarte gustos, cu carne slaba, ideal pentru mesele rapide de la pranz sau pentru cinele festive in familie. Pentru a-i pastra savoarea, il poti gati pe gratar, in folie de aluminiu, alaturi de ingrediente care ii pun si mai mult in valoare aroma deosebita: rosii cherry, dovlecei si rozmarin.

Ingrediente pentru halibut la gratar cu rosii cherry si dovlecei

 

  • 250 g file de halibut
  • 2 dovlecei de marime medie
  • 300 g rosii cherry
  • 50 g masline fara samburi
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare, piper negru

 

Cum se prepara halibutul la gratar cu rosii si dovlecei


Asezoneaza fileul de halibut cu sare si piper proaspat rasnit. Taie dovleceii in cubulete, rosiile cherry si maslinele in jumatati, iar usturoiul in felii subtiri.

Pe blatul de lucru asaza 4 straturi de foi de aluminiu. Peste aluminiu asaza un strat de rosii cherry, dovlecei si masline, apoi asaza fileul de halibut condimentat. Stropeste-l cu ulei de masline, apoi presara usturoi si, din loc in loc, pune crengute de rozmarin.

Impacheteaza halibutul si asaza-l pe gratarul incins pentru 10-15 minute.

Cum se serveste halibutul la gratar cu rosii cherry si dovlecei


Fileul de halibut la gratar cu rosii cherry si dovlecei se serveste fierbinte, alaturi de o portie de cuscus.

Sursa foto: myrecipes.com
 

  •   2013-07-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Galan Laura

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii