Carnea de iepure este foarte gustoasa si poate fi o alternativa buna la clasicele preparate din pui sau peste. Daca vrei sa incerci o mancare diferita, ai putea alege sa gatesti iepure cu sos de mustar . Este un fel gustos si nu foarte dificil de pregatit.
 

Pentru 4 portii de iepure cu sos mustar ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 

  • 2 kg carne de iepure , curatata si taiata in bucati
  • 50 de grame de unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 jumatate de lingurita de cimbru uscat
  • 1 jumatate de lingurita de rozmarin uscat
  • 300 mililitri de smantana
  • 1 lingura mustar (de preferinta frantuzesc)
  • 1 lingura de amidon de porumb, amestecat cu 2 linguri de smantana.

Pentru marinat :

  • 300 mililitri de vin alb sec
  • 125 mililitri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa medie, taiata in felii subtiri
  • 1 morocov potrivit, taiat in felii subtiri
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara iepurele cu sos mustar:
 

Pregateste sosul pentru marinat, amestecand toate ingredientele necesare pentru marinat intr-un bol larg.
Adauga apoi bucatile de carne de iepure si lasa-le sa stea la marinat pentru sase ore, la temperatura camerei, intorcandu-le din cand in cand. Scoate apoi bucatile de carne si usuca-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Nu arunca sosul folosit pentru marinat.

Intr-o tigaie inalta si larga topeste untul. Adauga bucatile de iepure si prajeste-le pana cand devin maronii. Toarna deasupra sosul folosit pentru marinat si adu-l la punctul de fierbere. Pune sare si piper, precum si restul de condimente si lasa-le sa fiarba o ora – o ora si un sfert, pana cand bucatile de carne s-au inmuiat. Ia tigaia de pe foc si scoate carnea de iepure intr-o farfurie, pe care o vei pastra intr-un loc cald.

Pregateste sosul: toarna lichidul din tigaie intr-un vas mai mic, apasand peste legumele taiate si asezate anterior in aceasta tigaie. Pune-le la foc mic si lasa-le sa inceapa sa fiarba, apoi adauga ierburile. Da focul mai mic si incorporeaza smantana, apoi mustarul si amidonul amestecat cu smantana.

Lasa sosul sa se incalzeasca, insa fara a ajunge la punctul de fierbere. Ar trebui sa obtii un sos cremos.
 

Cum se serveste iepurele cu sos mustar:
 

Pune sosul intr-o sosiera incalzita si serveste-l odata cu iepurele.
Il poti servi alaturi de un pilaf de orez sau legume la cuptor .

Sursa foto: produsecora.roIar daca preferi varianta mai comoda, poti alege sa cumperi aceasta mancare deja pregatita. Cora iti propune o mancare semi-preparata de Iepure cu sos de mustar si orez. O poti gasi in varianta de 300 de grame, la un pret de 8,49 lei.
 

  •   2010-04-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii