Iata, asadar, o reteta de burgeri de vinete, abosult delicioasa!
Ingrediente
- o vanata mare sau doua mici
- o ceapa
- un ardei gras rosu
- 75 de grame tarate de ovaz
- doua oua
- Catei de usturoi dupa gust
- O legatura de patrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Burgeri de vinete - Mod de preparare
Spala toate legumele, curata-le si taie-le jumatati. Pune-le pe toata intr-o tava de copt si coace-le pana cand sunt bine patrunse. Timpul de coacere difera in functie de cuptor de la 30 la 45 de minute.
Cand se racesec, indeparteaza pielea de la viente si de la ardei. Toaca apoi toate legumele cu ajutorul unui cutit, foarte marunt.
Pune legumele intr-un bol si adauga peste acestea usturoiul si patrunjelul tocat marunt, ouale si sarea. Amesteca bine apoi adauga taratele de ovaz. Daca legumele sunt foarte zemoase, poti lua in calcul adaugarea unei cantitati mai mare de tarate. Asteapta insa 20 de minute ca taratele sa aiba timp sa absoarba zeama.
Trebuie sa obtii o textura care sa-ti permita sa modelezi burgerii.
Intr-o tigaie nonaderenta, unsa cu putin ulei adauga burgerii de legume si frige-I bine pe ambele parti, pana cand sunt bine patrunsi. Ouale trebuie sa se lege.
Serveste burgerul intr-o chifla speciala, alaturi de sosurile dorite si de legume. Daca dorresti poti adauga si branza care sa se topeasca cat legumele sunt inca fierbinti.