Kebabul de legume cu pesto este un preparat delicios si sanatos, potrivit si pentru vegetarieni. Sosul completeaza aromele estivale ale kebabului, iar lipia si salata verde ofera textura acestui preparat delicios.


Ingrediente pentru kebabul de legume cu pesto

 

  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 8 ciuperci
  • 90 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc proaspat tocat
  • 15 ml suc de lamaie
  • 4 lipii
  • salata verde

Cum se prepara kebabul de legume cu pesto

 

Taie vanata si dovleceii in cubulete, iar ceapa in felii groase. Taie ciupercile pe jumatate. Adauga toate legumele intr-un bol.

In alt bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul, busuiocul si sucul de lamaie. Toarna sosul peste legume si amesteca. Asezoneaza cu sar si piper. Acopera bolul si lasa la marinat la rece timp de 30 de minute.

Incinge un gratar si aseaza legumele pe frigarui. Pune pe foc si lasa timp de 15 minute, intorcand pe toate partile.


Cum se serveste kebabul de legume cu pesto


Kebabul de legume cu pesto se serveste pe lipii cu salata varde. Deasupra mai toarna si putin din sosul in care au stat la marinat.
 

  •   2012-07-10
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.