este un preparat specific italian, format din paste sub forma de foi si carne tocata . Nu necesita foarte mult timp, iar rezultatul este cel putin delicios.

Ingrediente pentru lasagna
 

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 500 gr carne tocata (vita)
  • 500 ml  sos de rosii
  • 500 ml
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • 400 gr mozzarela
  • 500 ml supa de pui
  • 4 - 5 linguri faina
  • un cubulet de unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare, piper, rozmarin.
     

Cum se prepara lasagna

 

Carnea tocata se caleste timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, in putin ulei.

Se adauga un praf de sare, usturoiul pisat si 200 ml supa de pui si se mai lasa pe foc pana ce compozitia scade.

Imediat dupa ce a scazut, se adauga sucul de rosii si vinul si se mai lasa putin pe foc.

Sosul alb se prepara din cubuletul de unt amestecat cu lapte cald, faina si un praf de rozmarin. Aceasta compozitie se pune pe foc si se tine pana cand incepe sa se ingroase. Se amesteca mereu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Sosul se prepara dintr-un cub de unt, lapte, faina, un vf. de cutit de rozmarin si unul de nucsoara. Amestecati faina cu putin lapte si subtiati cu restul de lapte, unt si condimente. Se pune la foc mediu si dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa 5 min. ca sa se ingroase.

Intre timp se da mozzarela pe razatoare si se imparte in trei parti egale.

Se unge o tava cu ulei si se pune o foaie de lasagna dupa care se pune un strat de carne, un strat de mozzarela si un strat de  . Se pune inca o foaie, inca un strat de carne, mozzarela, sos alb si inca o foaie de lasagna.

La final se toarna  supa de pui cat sa acopere ultima foaie pusa.

Se baga la cuptor timp de 40 - 45 de minute.
 

Cum se serveste lasagna
 

Lasagna se serveste calda, cu putina mozzarela presarata.

  •   2009-05-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii