Legumele de toamna la cuptor se prepara rapid, sunt gustoase si satioase. Sunt ideale pentru serile racoroase de toamna.
Ingrediente pentru legumele de toamna la cuptor
- 1 dovleac taiat in cubulete
- 1 kg cartofi rosii taiati in sferturi
- 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi
- 400 grame morcovi taiati pe lungime
- 4 catei de usturoi
- 30 ml ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara legumele de toamna la cuptor
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tava amesteca toate legumele. Deasupra toarna uleiul de masline si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine.
Da tava la cuptorul incins si lasa timp de 50 de minute. Ai grija sa mai amesteci legumele din cand in cand.
Cand sunt gata, scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.
Cum se servesc legumele de toamna la cuptor
Legumele de toamna la cuptor se servesc calde cu diverse ale preparate. Le poti servi si simple, cu un sos de usturoi sau iaurt.