Feluri principale

#legume de toamna # retete de toamna #legume la cuptor #retete legume

Legume de toamna la cuptor

Legumele de toamna la cuptor se prepara rapid, sunt gustoase si satioase. Sunt ideale pentru serile racoroase de toamna.


Ingrediente pentru legumele de toamna la cuptor

 

  • 1 dovleac taiat in cubulete
  • 1 kg cartofi rosii taiati in sferturi
  • 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi
  • 400 grame morcovi taiati pe lungime
  • 4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de masline
  • sare
  • piper


Cum se prepara legumele de toamna la cuptor


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tava amesteca toate legumele. Deasupra toarna uleiul de masline si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine.

Da tava la cuptorul incins si lasa timp de 50 de minute. Ai grija sa mai amesteci legumele din cand in cand.

Cand sunt gata, scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.


Cum se servesc legumele de toamna la cuptor


Legumele de toamna la cuptor se servesc calde cu diverse ale preparate. Le poti servi si simple, cu un sos de usturoi sau iaurt.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare