Feluri principale

#linguine cu scoici #linguine #scoici #retete linguini #retete scoici

Linguine cu scoici, un deliciu usor de preparat

Linguinele cu scoici sunt ideale pentru o cina rapida, dar romantica alaturi de parterul de cuplu sau pentru o cina in familie.

Ingrediente pentru linguinele cu scoici

  • 450 g linguine
  • 8 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa alba medie, tocata foarte marunt
  • 225 g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 4 catei de usturoi, bine pisati
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • 200 g scoici de la conserva, scurse de zeama (patreaza zeama)
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat, tocat

Cum se prepara linguinele cu scoici

Pune un vas mare cu apa, la fier. Cand apa da in clocot adauga o lingurita de sare si pastele. Fierbe pastele conform instrunctiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie incapatoare pune untul la topit si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le timp de 30-40 de minute apoi adauga ciupercile si soteaza totul pana cand compozitia se inmoaie si apa lasata de legume se evapora. Adauga apoi vinul, redu focul la minim si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora.

Adauga apoi scoicile, zeama de la scoici, smantana, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute. La final adauga pastele, amestecu cu grija, pentru a nu le rupe si adauga patrunjelul.

Cum se servesc linguinele cu scoici

Serveste linguinele cu scoici imediat, alaturi de un pahar de vin alb, sec.

Sursa foto: cucinafresca.com

  •   2017-05-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii