Feluri principale

#hrean #cartofi #macrou #peste

Macrou condimentat cu garnitura de cartofi cu hrean

Pentru un praz sau o cina nepretentioasa, incearca o reteta de macrou condimentat, servit alaturi de o garnitura de cartofi cu hrean. Este o mancare usoara si gustoasa.

Ingrediente pentru macrou cu hrean si cartofi
 

Pentru cartofi
 

  • 500 gr cartofi noi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe taiate fin
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri pasta de hrean
  • 2 linguri arpagic proaspat taiat
  • frunze de nasturel
  • sare de mare
  • piper negru macinat
     

Pentru peste
 

  • 4 bucati de macrou, curatat si taiat
  • 1 lingura piper
  • 2 linguri paprika
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingura zahar pudra
  • ½ lingura mustar
  • un varf de lingurita sos de Tabasco
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • sare de mare
  • piper negru macinat
     

Cum se prepara macroul cu garnitura de cartofi cu hrean
 

Pune apa cu sare intr-o oala si las-o la fiert, cu cartofii noi. Lasa-i sa fiarba 15 minute, pana se inmoaie. Scurge-i bine si lasa-i sa se raceasca, pentru a putea sa-i tai.

Pune o tigaie cu ulei de masline la incins, pe foc mediu si adauga cartofii, impreuna cu sare si piper dupa gust. Prajeste-i vreo 8 minute, intorcandu-i de pe o parte pe alta, pana cand devin crocanti si aurii. Scoate-i apoi din tigaie si pune-i deoparte.

Incalzeste gratarul la treapta cea mai inalta de caldura. Cresteaza macroul in 2-3 parti. Amesteca ingredientele pentru macrou pana cand obtii o pasta, cu care ungi pestele. Unge-l atat pe deasupra, cat si in cavitate. Aseaza apoi pestele pe gratar si lasa-l cam 8 minute, intorcandu-l o singura data.

Pune cartofii intr-un castron mai mare, adauga ceapa, smantana, pasta de hrean, apoi asezoneaza cu sare si piper. Adauga la final si arpagicul.
 

Cum se serveste macroul cu garnitura de cartofi cu hrean
 

Macroul se serveste impreuna cu garnitura de cartofi cu sos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare