Pentru un praz sau o cina nepretentioasa, incearca o reteta de macrou condimentat, servit alaturi de o garnitura de cartofi cu hrean. Este o mancare usoara si gustoasa.
Ingrediente pentru macrou cu hrean si cartofi
Pentru cartofi
- 500 gr cartofi noi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cepe taiate fin
- 2 linguri smantana
- 2 linguri pasta de hrean
- 2 linguri arpagic proaspat taiat
- frunze de nasturel
- sare de mare
-
piper negru macinat
Pentru peste
- 4 bucati de macrou, curatat si taiat
- 1 lingura piper
- 2 linguri paprika
- 1 lingura coriandru macinat
- 1 lingura zahar pudra
- ½ lingura mustar
- un varf de lingurita sos de Tabasco
- 2 linguri otet din vin rosu
- sare de mare
-
piper negru macinat
Cum se prepara macroul cu garnitura de cartofi cu hrean
Pune apa cu sare intr-o oala si las-o la fiert, cu cartofii noi. Lasa-i sa fiarba 15 minute, pana se inmoaie. Scurge-i bine si lasa-i sa se raceasca, pentru a putea sa-i tai.
Pune o tigaie cu ulei de masline la incins, pe foc mediu si adauga cartofii, impreuna cu sare si piper dupa gust. Prajeste-i vreo 8 minute, intorcandu-i de pe o parte pe alta, pana cand devin crocanti si aurii. Scoate-i apoi din tigaie si pune-i deoparte.
Incalzeste gratarul la treapta cea mai inalta de caldura. Cresteaza macroul in 2-3 parti. Amesteca ingredientele pentru macrou pana cand obtii o pasta, cu care ungi pestele. Unge-l atat pe deasupra, cat si in cavitate. Aseaza apoi pestele pe gratar si lasa-l cam 8 minute, intorcandu-l o singura data.
Pune cartofii intr-un castron mai mare, adauga ceapa, smantana, pasta de hrean, apoi asezoneaza cu sare si piper. Adauga la final si arpagicul.
Cum se serveste macroul cu garnitura de cartofi cu hrean
Macroul se serveste impreuna cu garnitura de cartofi cu sos.