Feluri principale

#peste #macrou #patrunjel #pesmet #ceapa

Macrou umplut, la cuptor

Daca iti place pestele, incearca o reteta de macrou umplut, facut la cuptor. Este recomandat ca pentru aceasta reteta sa folosesti un peste proaspat.

Ingrediente pentru macrou umplut, la cuptor
 

  • 60 gr margarina
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 1 lingura faina de ovaz
  • 60 gr pesmet in amestec cu faina integrala
  • 1 ½ lingura cimbru proaspat
  • 1 ½ linguri patrunjel proaspat
  • 3 linguri apa fiarta
  • 4 bucati macrou, curatat
  • sare si piper
     

Cum se prepara macroul umplut, la cuptor
 

Topeste margarina intr-o tigaie, apoi caleste ceapa usor, lasand-o foarte putin, cat sa se inmoaie fara sa-si schimbe culoarea.

Pune apoi faina de ovaz, pesmetul, patrunjelul si cimbrul, adauga sare si piper dupa gust si apoi amesteca bine. Toarna putina apa fiarta, pentru a obtine o compozitie omogena. O vei folosi pe post de umplutura pentru peste.
Pune apoi umplutura in cavitatea fiecarui peste, apoi inveleste-l in folie de aluminiu .

Aseaza pestele intr-o tava, pe hartie de copt si lasa-l in cuptor 30 de minute, la 190 grade Celsius.
 

Cum se serveste macroul umplut, la cuptor
 

Se serveste imediat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului