Un preparat specific bucatariei chinezesti este cel de fierte in . Ingredientele nu sunt deloc complicate si nici modul de preparare.
Ingrediente pentru aripi de pui in vin rosu
- 6 aripi de pui
- 3 ciuperci chinezesti
- 170 gr muguri de
- 30 gr ghimbir
- 1 arpagic (partea alba)
- 1 ½ lingura vin rosu
- 1 cana supa de pui
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura zahar
- 1 lingura vin de orez
- 1 lingura ulei de susan
-
ulei
se prepara aripile de pui in vin rosu
Taie aripile in 2, eliminand colturile. Apoi unge carnea cu 1 lingura de sos de soia. Ia ciupercile chinezesti si taie-le coditele tari si arunca-le. Ciupercile trebuie apoi taiate bucati. Taie apoi si mugurii de bambus , ceapa si ghimbirul.
Pune 4 linguri de ulei intr-o tigaie si incinge-le la 200 grade Celsius. Prajeste bucatile de in ulei, pana cand capata culoare.
Intr-o alta tigaie, de preferinta un wok, pune 2 linguri de ulei, incinge-l si pune arpagicul si ghimbirul. Cand legumele incep sa-si lase aroma, adauga ciupercile si mugurii de bambus. Adauga supa de pui, sosul de soia, zaharul si vinul din orez. Apoi pune in aceasta compozitie aripioarele de pui pe care le-ai prajit intai in prima tigaie. Acopera si lasa totul al fiert 10 minute, la foc mediu.
Scutura din cand in cand tigaia, astfel incat ingredientele sa nu se arda. Cand sosul s-a micsorat, scoate capacul si da focul mai tare. Adauga si vinul rosu si uleiul de susan si apoi serveste.
Cum se servesc aripile de pui in vin rosu
Se servesc imediat.