Daca vrei sa incerci un preparat exotic, iti propunem crevetii cu . Ii poti servi la pranz sau cina.
Ingrediente pentru : creveti sote cu sos
- 450 gr creteti
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita zahar granulat
- 2 ½ amidon de porumb
- 1 ceapa taiata
- 1 lingura ghimbir proaspat, tocat
- 1 lingura sos picant de fasole
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri supa de pui
- 1 lingura vin din orez chinezesc sau sherry
- 3 linguri ulei vegetal sau de arahide
-
1 lingurita ulei de susan
Cum se prepara mancare chinezeasca : creveti sote cu sos picant
Spala bine crevetii in apa rece, apoi curata-i de cochilii si sterge-i bine. Daca vrei, le poti lasa codita intacta.
Realizeaza o marinata din ½ lingurita de sare, ½ lingurita de zahar, 2 ½ amidon. Apoi pune crevetii in marinata.
Intr-un castron, amesteca sosul picant de fasole cu ketchup-ul. In alt castron, amesteca supa de pui cu vinul din orez si cu ½ lingura zahar.
Foloseste o si curata bine tigaia.
In acelasi wok pune 1 lingura de ulei, iar cand acesta ste incins, adauga ceapa si ghimbirul taiate marunt. Peste ele pune amestecul de sos din primul castron. Amesteca cu miscari scurte, apoi adauga supa din al doilea castron in tigaie.
Lasa totul sa fiarba cateva secunde, apoi pune si crevetii. Amesteca cu miscari scurte, astfel incat sa omogenizezi intreaga compozitie. Adauga uleiul de susan si serveste.
Cum se serveste mancare chinezeasca: creveti sote cu sos picant
Se serveste imediat.