Feluri principale

#wok #porc #carne #ananas #mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca: friptura de porc dulce-acrisoara

Daca iti plac mancarurile din carne cu ananas, incearca o friptura de porc, dulce-acrisor, cu sos din ananas si ardei gras . Este o reteta chinezeasca usor de realizat.

Ingrediente pentru friptura de porc dulce-acrisor

 

  • 450 gr carne de porc
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ardei verde mediu, taiat
  • 1 ceapa medie, taiata
  • 1 cana compot de ananas
  • ¼ cana zahar brun
  • ¼ otet balsamic din vin alb
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri sos de soia
     

se prepara friptura de porc dulce-acrisor
 

Incalzeste o tigaie mare sau un , adauga ulei si caleste ardeiul cu ceapa 3 minute. Apoi scoate legumele din wok si pune-le deoparte.

In aceeasi tigaie, pune jumatate din carnea de porc si prajeste-o pana isi schimba culoarea. Apoi scoate-o, pune cealalta jumatate din carne, prajeste-o si pe aceasta, adauga si prima cantitate si lasa-le pe foc sa se patrunda bine.

Scurge ananasul, pastrand sucul intr-o cana. Apoi toarna intr-o cratita sucul de ananas, zaharul brun, otetul balsamic, amidonul de porumb si sosul de soia. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba. Lasa-le asa un minut, pana cand sosul se ingroasa. Nu uita sa amesteci mereu.

Pune in wok , peste carne, ardeiul gras, ceapa, ananasul si sosul de ananas. Lasa mancarea pe foc pana cand este patrunsa bine si sosul s-a ingrosat.
 

Cum se serveste friptura de porc dulce-acrisor
 

Se serveste simpla sau cu orez.
 

  •   2011-01-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii