Pui beat sau pui imbatat este un preparat din bucataria chinezeasca foarte cunoscut si in plan international. Ingredientele sunt putine si simple. Ceea ce este specific acestui preparat este faptul ca se serveste rece.
Ingrediente pentru pui beat
- 1.400 kg pui gatit
- 2 felii de ghimbir
- 2 cepe verzi
- 2 linguri se sare
-
vin de orez sau sherry
Cum se prepara mancarea chinezeasca cu pui beat
Spala bine puiul si sterge-l. Pune la fiert o oala cu apa, adauga ghimbirul, ceapa si sarea si lasa sa fiarba cateva minute. Adauga apoi puiul si lasa-l sa se faca 30 de minute. Scoate apoi puiul din oala, scurge-l bine si lasa-l sa se raceasca.
Taie-l apoi in bucati (copane, piept si aripi). Intr -un borcan mare, curat, pune bucatile de carne si toarna peste ele vinul de orez sau sherry-ul, astfel incat sa acoperi puiul. Da borcanul la frigider pentru mai multe zile.
Cum se serveste mancarea chinezeasca cu pui beat
Se serveste rece, garnisit cu putin coriandru .