Feluri principale

#pui #alune #susan #soia #mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca: pui cu sos si alune

Puiul cu si este un preparat chinezesc delicios si foarte aspectuos. Sosul stimuleaza apetitul si da culoare mancarii.


Ingrediente pentru pui cu sos si alune
 

  • 900 gr piept de pui cu os
  • 2 cepe
  • 2 bucati de ghimbir
  • 1 cana nuci de alune
  • Pentru sos
  • 1 ceapa taiata
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri


Cum se prepara puiul cu sos si alune


Pune puiul in tigaie, impreuna cu ceapa si ghimbirul. Toarna apa cat sa le acoperi. Lasa-le pe foc pana incep sa fiarba, acopera si lasa-le la foc mediu 30 de minute, cat sa se fragezeasca puiul. Apoi scoate-l si pune-l deoparte. Pastreaza 2 linguri de sos din tigaie.

Pune puiul 1 minut sub un jet de apa , astfel incat sa devina ferm. Scoate carnea de pe oase si taie-le in bucatele. Apoi aranjeaza carnea pe o farfurie plata.

Incalzeste uleiul la 180 grade Celsius, prajeste alunele, scurge si raceste.


Cum se serveste puiul cu sos si alune


Presara alunele peste carne, apoi toarna si sosul. Serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete