Feluri principale

#pui #alune #susan #soia #mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca: pui cu sos si alune

Puiul cu si este un preparat chinezesc delicios si foarte aspectuos. Sosul stimuleaza apetitul si da culoare mancarii.


Ingrediente pentru pui cu sos si alune
 

  • 900 gr piept de pui cu os
  • 2 cepe
  • 2 bucati de ghimbir
  • 1 cana nuci de alune
  • Pentru sos
  • 1 ceapa taiata
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri


Cum se prepara puiul cu sos si alune


Pune puiul in tigaie, impreuna cu ceapa si ghimbirul. Toarna apa cat sa le acoperi. Lasa-le pe foc pana incep sa fiarba, acopera si lasa-le la foc mediu 30 de minute, cat sa se fragezeasca puiul. Apoi scoate-l si pune-l deoparte. Pastreaza 2 linguri de sos din tigaie.

Pune puiul 1 minut sub un jet de apa , astfel incat sa devina ferm. Scoate carnea de pe oase si taie-le in bucatele. Apoi aranjeaza carnea pe o farfurie plata.

Incalzeste uleiul la 180 grade Celsius, prajeste alunele, scurge si raceste.


Cum se serveste puiul cu sos si alune


Presara alunele peste carne, apoi toarna si sosul. Serveste.

  •   2011-01-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii