Ingrediente pentru mancarea de linte
- 200g linte
- 1 morcov
- 4 linguri ulei de masline
- 1 legatura de marar
- 1 lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara mancarea de linte
Spala lintea bine si pune-o la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta adauga si morcovul taiat cubulete mici. Cand legumele s-au fiert, strecoara-le de zeama.
Intr-un wok pune uleiul de masline la incins si adauga peste acesta lintea si morcovul si caleste-le usor, pana incep sa se rumeneasca. Adauga zeama de lamaie dupa gust si mararul tocat marunt. La final asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste mancarea de linte
Serveste mancarea de linte ca atare, sau, daca nu tii post, ca garnitura alaturi de alte preparate. Aceasta merge servita atat rece cat si calda.
Sursa foto: streaminggourmet.com