Mancarea de praz este un preparat pe baza de legume. De fapt, iubitorii de legume gasesc in aceasta mancare o adevarata simfonie de culori si gusturi. Poate fi mancata atat rece, cat si calda si este recomandata pentru vegetarieni sau pentru cei care isi doresc ceva usor si hranitor.


Ingrediente pentru mancarea de praz
 

  • 4 bucati de praz
  • 1 cana de masline proaspete, negre, fara samburi
  • 1 ceapa taiata
  • 3 rosii taiate
  • 1 legatura de verdeata
  • ulei de masline
  • sare


Cum se prepara mancarea de praz


Toarna intr-o tigaie ulei de masline si caleste putin ceapa. Taie prazul si pune-l in tigaie. Pune capacul si lasa-le sa se caleasca 5 minute.

Adauga apoi putin ulei de masline si pune rosiile taiate bucati si maslinele fara samburi. Lasa preparatul pe foc in jur de 10 minute, dar de data aceasta, fara capac. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata marunt.


Cum se serveste mancarea de praz


Poate fi servita rece sau calda. De asemenea, se poate manca ca atare sau poate fi folosita pe post de garnitura pentru fripturi la gratar.
 

  •   2010-09-30
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.