In aceasta perioada, de dupa sarbatori, cand mesele au fost copioase, ai nevoie de preparate usoare, care sa iti ajute digestia, de aceea iti propunem o mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella delicioasa.


Ingrediente pentru mancarea de praz cu sos de rosii:

  • 4 fire mari de praz
  • 2 bulgarasi de mozzarella
  • 200 g sos de rosii
  • 1 lingura de oregano
  • 2 linguri de ulei de masline
  • maghiran
  • sare si piper alb


Cum se prepara mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella:

Spala si curata prazul indepartandu-i radacinile si primul strat de frunze, apoi taie-l rondele.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste prazul 5 minute, amestecand ocazional. Da focul mai mic, pune un capac pe tigaie si lasa prazul sa se inabuse inca 5 minute, apoi asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.

Adauga si sosul de rosii si lasa amestecul sa fiarba 20 de minute. Taie mozzarella cubulete mici si adaug-o in tigaie. La final, presara oregano si acopera tigaia.

Lasa compozitia pe foc pana se topeste mozzarella.


Cum se serveste mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella:

Mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella se serveste calda, presarata cu maghiran.

Sursa foto: yelp.com

  •   2013-05-07
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.