Pentru aceasta perioada poti pregati o mancare din carne de pui si legume de vara . Foloseste dovlecei si rosii coapte pentru un preparat potrivit pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru pui cu legume de vara
- 4 bucati piept de pui, dezosat si fara piele
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 700 gr dovlecei, feliati
- 1 rosie (doar miez).
Cum se prepara mancarea de pui cu legume de vara
Topeste untul intr-o tigaie , impreuna cu uleiul. Adauga sare si piper dupa gust, pe carnea de pui, apoi pune-o in tigaie. Prajeste puiul pana cand acesta incepe sa capete culoare, cam 2 minute pe fiecare parte. Apoi pune-l intr-un recipient acoperit, sa se pastreze cald.
Scurge grasimea din tigaie, apoi pune dovleceii si rosia. Adauga din nou sare si piper si caleste legumele 3 minute, pana cand acestea se inmoaie. Da focul mai mic si apoi pune in tigaie si carnea de pui. Acopera partial si lasa mancarea sa se faca inca 5 minute, pana cand carnea este bine patrunsa.
Scoate carnea si taie-o bucatele.
Mai tine mancarea de legume pe foc pana cand tot lichidul se evapora.
Cum se serveste mancarea de pui cu legume de vara
Se serveste carnea de pui cu legumele alaturi.