Mancarea de pui cu rosii este un preparat potrivit pentr pranz sau cina. Parfumata si satioasa, aceasta tocanita va fi pe gustul tuturor.
Ingrediente pentru mancarea de pui cu rosii
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fileuri de pui, taiate bucati
- 1 ceapa rosie, feliata
- 150 gr ciuperci, taiate
- 2 ardei grasi , unul galben, unul rosu, feliati
- 1 lingura piure de rosii
- 300 gr sos de tomate
- 1 pachet de spanac
-
1 lingura patrunjel proaspat, taiat.
Cum se prepara mancarea de pui cu rosii
Pune uleiul intr-o tigaie si prajeste carnea de pui. Adauga apoi ceapa si caleste-o usor, pana cand capata o culoare aurie. Adauga ciupercile si ardeiul gras si lasa mancarea pe foc.
Toarna apoi piureul de rosii, lasa putin pe foc, apoi adauga si sosul de tomate.
Asteapta pana cand mancarea da in clocot, las-o sa fiarba 5 minute si adauga spanacul.
Lasa mancarea sa stea pe foc inca 1 minut.
Cum se serveste mancarea de pui cu rosii
Mancarea de pui cu rosii se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra. Poate fi servita cu o garnitura de piure de cartofi .