Feluri principale

#branza #faina #mamaliga

Mancare traditionala cu mamaliga: bulz ciobanesc

O mancare traditionala cu mamaliga este bulzul. Incearca o reteta de bulz ciobanesc , cu branza si smantana. Se prepara destul de usor si ai la dispozitie mai multe variante din care sa alegi. Pentru un bulz mai usor, foloseste branza in compozitie. Pentru unul mai satios, pune afumatura .

Ingrediente pentru mancare traditionala cu mamaliga: bulz ciobanesc
 

  • 500 gr malai
  • 400 ml apa
  • 400 gr branza de burduf sau telemea
  • 150 gr smantana
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust
     

Cum se prepara mancarea traditionala cu mamaliga: bulz ciobanesc
 

Pregateste mamaliga punand apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, adauga mamaliga in ploaie, amestecand mereu. Gasesti aici reteta pentru cea mai buna mamaliga.

Cand mamaliga este gata, las-o putin sa se raceasca, ca sa poti sa prepari bulzul.  Imparte mamaliga in atatea portii cate ai nevoie, sub forma de bulgari mai mari. Fa-le cate un orificiu si pune inauntru branza si cate o bucatica de unt.

Daca vrei, poti adauga si carnaciori, afumatura, sunca etc. Inchide apoi orificiul, se ung bulgarii cu unt pe deasupra si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
 

Cum se serveste mancarea traditionala cu mamaliga: bulz ciobanesc
 

Se serveste cu mamaliga pe deasupra. In unele retete, bulzul se serveste cu un ou prajit asezat deasupra mamaligii si apoi cu o lingura de smantana. Bulzul poate fi servit insotit de un pahar cu vin rosu sau cu o tarie, tuica sau votca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului