Cum sa prepari micii acasa
Sursa foto: compassandfork.com
Daca ti-e frica sa cumperi mici din comert, ii poti prepara acasa. Nu este deloc greu, trebuie doar sa ai ingredientele necesare la dispozitie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cei mai buni mici:
- 500g fleica de porc
- 500g muschi de vita
- 400g slanina
- 1/2 capatana usturoi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 2 lingurite boia dulce
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 200 ml supa de oase
- 150 ml apa minerala
- sare
- piper
Cum se prepara
Toaca carnea foarte marunt, prin masina de tocat carne. Adauga carnea tocata intr-un castron incapator, impreuna cu usturoiul pisat foarte bine, cimbrul, boiaua si bicarbonatul. Amesteca totul foarte bine, apoi, treptat, incorporeaza supa de oase si apa minerala. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Frige micii pe gratarul bine incins, dupa preferinte.
Costite condimentate, la gratar
Sursa foto: pexels.com
Costitele la gratar sunt un alt preparat apreciat de romani si nu numai. Iata cum poti prepara cele mai savuroase costite de porc, la gratar.
Ai nevoie de:
- 500g costite de porc
- 3 catei de usturoi
- 5 grame zahar
- 1 lingurita paprika dulce
- 1/2 lingurita pudra de chili
- 100g zahar brun
- 100 ml otet balsamic
- 100g ketchup
- 50g sos de chili
- 50g sos Worcestershire
- 10ml suc de lamaie
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 10g pudra de mustar
- sare
- piper
Cum se prepara:
Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprika, pudra de chili si usturoiul pisat foarte marunt. Asezoneaza costitele cu sare si piper si maseaza-le cu mixul de usturoi. Lasa-le la rece peste noapte.
A doua zi, amesteca intr-un bol zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, ceapa si mustarul. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, timp de o ora, apoi lasa-l sa se raceasca si paseaza-l la blender, pana obtii o compozitie fina, omogena.
Pune costitele pe gratarul incins si unge-le cu sosul obtinut. Intoarce-le de pe-o parte pe alta continuand sa le ungi cu sosul preparat. Rumeste bine costitele, pana cand sunt bine patrunse.
Legume la gratar
Sursa foto: allindiablogging.in
Daca nu esti mare fan al preparatelor din carne sau vrei sa savurezi o garnitura delicioasa, trebuie sa pincerci legumele la gratar. Sunt simplu de preparat si absolut delicioase.
Ai nevoie de:
- legume (ciuperci, vinete, dovlecei, rosii etc)
- usturoi
- uleid e masline
- condimente (busuioc, cimbru, oregano)
Taie legumele felii si asezoneaza-le cu sare si condimente, apoi frige-le pe gratarul incins, pe ambele parti, pana cand sunt bine patrunse, sau al-dente, in functie de preferinte.
Rosiile merg de minune cu busuios, in timp ce ciupercile pot fi condimentate cu usturoi, iar dovleceii cu oregano. Mai multe retete de legume la gratar, din care sa te inspiri, poti gasi aici!
Sursa foto principala: pexels.com