Feluri principale

#retete mici #retete 1 decembrie #mici #1 decembrie

Micii, nelipsiti de pe masa romanilor de 1 Decembrie! Invata cum sa-i prepari acasa

Micii sunt nelipsiti de pe masa romanilor, de 1 Decembrie. Daca si tu esti adeptul mancarurilor traditionale si tanjesti dupa mici in aceasta zi de sarbatoare, atunci, trebuie sa inveti cum sa prepari acasa cei mai buni mici.

Ingrediente pentru mici

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de oaie (sau vita)
  • 800 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 3 lingurite boia dulce
  • 3 lingurite bicarbonat
  • 350 ml supa de oase
  • 350 ml apa minerala
  • sare
  • piper

Cum se prepara micii

Taie carnurile si slanina bucatele si da-le prin masina de tocat.

Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana ontii o pasta. Adauga peste acestea boiaua, cimbrul, bicarbonatul, 2 lingurite de sare si amesteca bine.

Adauga usturoiul peste carne si, cu ajutorul mainii, amesteca foarte bine carnea. Asezoneaza dupa gust cu piper si, daca este nevoie, mai adauga sare. Continua sa amesteci pana cand toate aromele sunt distribuite uniform.

Incepe apoi sa adaugi treptat supa si apa minerala in carne. Acopera vasul si lasa-l la rece pana a doua zi.

Inainte de a da forma micilor, gusta carnea pentru a verifica daca mai are nevoie de condimente sau nu.

Sursa foto: unica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului