Midiile cu ouzo si rosii sunt un preparat foarte aromat, perfect pentru cei care sunt pasionati de fructe de mare. Acest fel de mancare se poate face in jumatate de ora.

Ingrediente pentru ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ midii " title="midii">midii " title="midii">midii

1 lingura ulei de masline
2 cepe taiate
4 catei usturoi, taiati fin
1 bulb de fenicul, curatat si taiat fin
1 rosie mare, taiata cubulete
1/2 cana vin alb
1/4 cana ouzo
1/2 cana smantana
1.6 kg midii, curatate si spalate
1/3 cana busuioc proaspat

Cum se prepara midiile

Pune ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei incins, la mediu. Adauga bucatile de fenicul si rosia, lasand 5 minute.

Amesteca intr-un castron vinul alb, ouzo si smantana intr-o tigaie si lasa-le sa dea in clocot. Adauga treptat midiile, jumatate din cantitatea de busuioc si niste sare. Acopera cu un capat si tine pe foc 5 minute, pana cand midiile s-au deschis.

Cum se servesc midiile

Midiile se servesc garnisite cu busuioc.

Foto: foodnetwork.com
 

  •   2012-02-17
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.