Ingrediente pentru midiile cu praz si pancetta
- 11 litri apa rece
- 300g sare
- 500 g midii proaspete
- 85g pancetta, tocata marunt
- 3 fire de praj, de marime medie, taiate felii
- 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
- 120 ml suc de portocale
- 120 ml vin alb
- 2 - 3 linguri cepsoara, tocata marunt
Cum se prepara midiile cu praz si pancetta
Spala midiile foarte bine, sub jetul de apa rece. Foloseste un burete abraziv pentru a indeparta orice urme de alge de pe acestea.
Intr-o oala mare (de aproximativ 7 litri) adauga 3,5 litri de apa si o treime din sare. Amesteca bine pentru a se dizolva, adauga scoicile in aceasta si acopera oala. Lasa-le in apa timp de 15 minute. Scurge apoi apa si repeta procedeul de inca doua ori.
Intr-o oala incapatoare pune la calit pancetta pana se rumeneste. Scoate apoi pancetta pe o farfurie si adauga in oala prazul. Caleste-l timp de 3-4 minute, pana se inmoaie, apoi adauga coaja de portocale, sucul de portocale si vinul.
Amesteca bine si lasa totul sa dea in clocot timp de un minut, apoi adauga scoicile bine scurse de apa. Amesteca bine, acopera oala si lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.
La final elimina scoicile nedeschise, presara pancetta desupra si chives.
Cum se serveste midiile cu praz si pancetta
Serveste midiile cu praz si pancetta calde, alaturi de paine proapata cu coaja crocanta, de preferat facuta in casa.
Sursa foto: cbc.ca