Midiile cu usturoi si vin sunt un preparat savuros si delicios, in special pentru amatorii de fructe de mare si peste. Se prepara foarte repede si sunt ideale pentru o cina linistita in familie.

Ingrediente pentru midiile cu usturoi si vin


25 grame unt
3 catei de usturoi
300 ml vin alb
1 kg midi
patrunjel tocat .

Cum se prepara midiile cu usturoi si vin

Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul si asezoneaa cu sare si piper.

Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga midiile, acopera tigaia cu un capac si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana cand midiile se deschid. Arunca midiile care nu se deschid.

Scoate pe un platou si asezoneaza cu sare, piper si patrunjel tocat.

Cum se servesc midiile cu usturoi si vin

Midiile cu usturoi si vin se servesc cu patrunjel tocat si paine taraneasca.
 

  •   2012-03-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii