Mielul cu menta si capere are un gust savuros si aromat. Usturoiul si lamaia ii dau un gust proaspat, iar sosul de menta confera carnii de miel un gust racoros. Servit cu diverse garnituri de legume si cu sos de menta , aceasta friptura de miel este potrivita pentru masa festiva de Paste.
Ingrediente pentru mielul cu menta si capere
- 4 catei de usturoi
- 100 grame menta proaspata tocata fin
- 20 grame coaja rasa de lamaie
- 50 ml suc de lamaie
- 100 ml ulei de masline
- 2 kg costite de miel
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper.
Pentru sos
- 100 grame capere
- 400 grame frunze de menta
- 20 grame coaja rasa de lamaie
- 50 ml suc de lamaie
- 2 cepe verzi tocate
- 100 ml ulei de masline.
Pentru servit
- felii de lamaie
- menta tocata.
Cum se prepara mielul cu menta si capere
Pentru prepararea mielului, amesteca usturoiul cu menta, coaja si zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul. Aseaza carnea de miel intr-o punga. Toarna peste el sosul si lasa sa se marineze la rece peste noapte. Dupa ce scoti de la frigider, lasa carnea de miel timp de o ora la temperatura camerei.
Scoate carnea de miel din punga si indeparteaza sosul cu un servetel de bucatarie. Asezoneaza mielul cu sare si piper. Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga carnea de miel si perpeleste timp de 5 minute pe fiecare parte. Trasnfera apoi carnea de miel intr-o tava. Da tava la cuptor si lasa timp de o ora.
Pentru sos, zdrobeste caperele cu ajutorul unui mixer. Adauga menta, sucul si coaja de lamaie si ceapa verde. Amesteca bine, pana cand menta este tocata fin. Adauga uleiul de masline trepta, amestecand continuu. Transfera sosul intr-un bol.
Cand mielul este gata, transfera-l pe un platou. Unge-l cu cateva linguri din sosul de menta si capere. Lasa carnea sa se raceasca timp de 20 de minute.
Cum se serveste mielul cu menta si capere
Mielul cu menta si capere se serveste cu diverse garnituri de legume, cateva linguri de sos, felii de lamaie si menta tocata pe deasupra.