Feluri principale

#sos yoghurt #reteta #culinar #sos alb #miel #mancare #reteta paste #reteta miel

Miel cu sos alb Yoghurt

Impresioneaza-ti oaspetii la Sfanta Masa de Pasti cu un preparat inedit: " Carne de miel in sos alb yoghurt". Asezoneaza cu legume si mamaliguta calda si laudele vor fi de partea ta.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 600 grame de carne de miel
  • 400 grame iaurt gros
  • o lingura de faina
  • 3 linguri unt/ margarina
  • 1 morcov
  • marar
  • sare
  • piper.

Cum se prepara:

  • Se taia carnea bucati si se pune la prajit in unt.
  • Dupa ce s-au rumenit bine, se pune o cana de apa peste si se lasa la fiert. Nu uitati sa acoperiti cu un capac pentru o fierbere mai buna.
  • Puneti iaurtul putin cate putin peste faina si amestecati bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
  • Separat se amesteca intr-o farfurie/bol iaurtul cu faina pana se formeaza o pasta. In alta oala fierbeti doi morcovi pentru un ornament final iscusit.
  • Dupa ce carnea a fiert se toarna pasta, se pun sare si piper dupa gust si se mai lasa sub foc pret de cateva clocote.
  • La final, adaugati marar proaspat din plin pentru un plus de aroma. 

Cum se serveste:

  • Preparatul se serveste musai cald cu mamaliguta de asemenea calda.

PS: Nu uitati de vinul alb! (merge si cu bere la fel de bine)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare