Impresioneaza-ti oaspetii la Sfanta Masa de Pasti cu un preparat inedit: " Carne de miel in sos alb yoghurt". Asezoneaza cu legume si mamaliguta calda si laudele vor fi de partea ta.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 600 grame de carne de miel
- 400 grame iaurt gros
- o lingura de faina
- 3 linguri unt/ margarina
- 1 morcov
- marar
- sare
- piper.
Cum se prepara:
- Se taia carnea bucati si se pune la prajit in unt.
- Dupa ce s-au rumenit bine, se pune o cana de apa peste si se lasa la fiert. Nu uitati sa acoperiti cu un capac pentru o fierbere mai buna.
- Puneti iaurtul putin cate putin peste faina si amestecati bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
- Separat se amesteca intr-o farfurie/bol iaurtul cu faina pana se formeaza o pasta. In alta oala fierbeti doi morcovi pentru un ornament final iscusit.
- Dupa ce carnea a fiert se toarna pasta, se pun sare si piper dupa gust si se mai lasa sub foc pret de cateva clocote.
- La final, adaugati marar proaspat din plin pentru un plus de aroma.
Cum se serveste:
- Preparatul se serveste musai cald cu mamaliguta de asemenea calda.
PS: Nu uitati de vinul alb! (merge si cu bere la fel de bine)