Feluri principale

#sos yoghurt #reteta #culinar #sos alb #miel #mancare #reteta paste #reteta miel

Miel cu sos alb Yoghurt

Impresioneaza-ti oaspetii la Sfanta Masa de Pasti cu un preparat inedit: " Carne de miel in sos alb yoghurt". Asezoneaza cu legume si mamaliguta calda si laudele vor fi de partea ta.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 600 grame de carne de miel
  • 400 grame iaurt gros
  • o lingura de faina
  • 3 linguri unt/ margarina
  • 1 morcov
  • marar
  • sare
  • piper.

Cum se prepara:

  • Se taia carnea bucati si se pune la prajit in unt.
  • Dupa ce s-au rumenit bine, se pune o cana de apa peste si se lasa la fiert. Nu uitati sa acoperiti cu un capac pentru o fierbere mai buna.
  • Puneti iaurtul putin cate putin peste faina si amestecati bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
  • Separat se amesteca intr-o farfurie/bol iaurtul cu faina pana se formeaza o pasta. In alta oala fierbeti doi morcovi pentru un ornament final iscusit.
  • Dupa ce carnea a fiert se toarna pasta, se pun sare si piper dupa gust si se mai lasa sub foc pret de cateva clocote.
  • La final, adaugati marar proaspat din plin pentru un plus de aroma. 

Cum se serveste:

  • Preparatul se serveste musai cald cu mamaliguta de asemenea calda.

PS: Nu uitati de vinul alb! (merge si cu bere la fel de bine)

  •   2009-04-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Cristina Banica

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii