Mielul la cuptor cu usturoi si oregano are un gust bun si este simplu de preparat. Carnea de miel poate fi marinata si cu cateva ore inainte de a da la cuptor. Acest preparat se serveste cu diverse garnituri, sos de iaurt, patrunjel tocat si felii de lamaie.
Ingrediente pentur mielul la cuptor cu usturoi si oregano
- 12 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 10 grame oregano
- 1 pulpa de miel de 3 kilograme
- 300 ml iaurt
- patrunjel tocat
-
scortisoara
-
sare
- piper.
Cum se prepara mielul la cuptor cu usturoi si oregano
Intr-un blender amesteca usturoiul cu uleiul, oregano, un praf de scortisoara , sare si piper. Unge carnea de miel cu acest sos.
Aseaza carnea de miel pe o tava. Da tava la cuptor pentru 2 ore. Intoarce carnea de miel la fiecare 30 de minute.
Pentru sos amesteca iaurtul cu patrunjelul, un praf de scortisoara, sare si piper. Da la frigider pana cand servesti.
Cand mielul este gata, scote-l din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu . Lasa sa se raceasca 20 de minute.
Cum se serveste mielul la cuptor cu usturoi si oregano
Mielul la cuptor cu usturoi si oregano se serveste cu sosul de iaurt.