Mielul la cuptor cu usturoi si oregano are un gust bun si este simplu de preparat. Carnea de miel poate fi marinata si cu cateva ore inainte de a da la cuptor. Acest preparat se serveste cu diverse garnituri, sos de iaurt, patrunjel tocat si felii de lamaie.
 

Ingrediente pentur mielul la cuptor cu usturoi si oregano
 

 

Cum se prepara mielul la cuptor cu usturoi si oregano
 

Intr-un blender amesteca usturoiul cu uleiul, oregano, un praf de scortisoara , sare si piper. Unge carnea de miel cu acest sos.

Aseaza carnea de miel pe o tava. Da tava la cuptor pentru 2 ore. Intoarce carnea de miel la fiecare 30 de minute.

Pentru sos amesteca iaurtul cu patrunjelul, un praf de scortisoara, sare si piper. Da la frigider pana cand servesti.

Cand mielul este gata, scote-l din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu . Lasa sa se raceasca 20 de minute.
 

Cum se serveste mielul la cuptor cu usturoi si oregano
 

Mielul la cuptor cu usturoi si oregano se serveste cu sosul de iaurt.

  •   2011-04-19
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.