Feluri principale

#tarhon #mustar #usturoi #retete paste #maioneza #patrunjel #miel #ceapa #portocale

Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale

Mielul la gratar cu sos de tarhon si portocale este potrivit pentru masa de Paste . Acest preparat este ideal insa daca petreci Pastele la iarba verde . Il poti servi cu piure de legume sau cartofi noi la cuptor cu mirodenii .

Ingrediente pentru miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
 


Pentru sosul de tarhon


Pentru sosul de portocale

  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 20 grame coaja rasa de portocala
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara mielul la gratar cu sos de tarhon si portocale
 

Unge cotletele de miel cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa la macerat timp de 15 minute.

Aseaza cotletele pe gratarul incins si lasa cate 10 minute pe fiecare parte. Aseaza apoi cotletele pe un platou si acopera-le cu folie de aluminiu .

Feliaza portocala. Pune felii de portocala la gratar pentru 5 minute.

Pentru sosul de tarhon amesteca cu un blender toate ingredientele. Transfera apoi sosul intr-un bol. Acopera cu o folie si da la frigider timp de 30 de minute.

Pentru sosul de portocale amesteca toate ingredientele. Poti da bolul cu sos la rece, pana la momentul servirii.
 

Cum se serveste mielul la gratar cu sos de tarhon si portocale
 

Aseaza cotletele pe un platou. Orneaza cu felii de portocala la gratar. Deasupra toarna cateva linguri din sosul de tarhon si din cel de portocala.

  •   2011-04-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii