Morcovii sote cu marar sunt foarte gustosi si aromati. Ii poti servi ca atare, la o masa usoara sau pe post de garnitura la diverse preparate, salate, fripturi etc.
 

Ingrediente pentru morcovi sote cu marar
 

  • 900 grame morcovi
  • 1 lingurita sare kosher
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 1/2 linguri marar taiat.
     

Cum se prepara morcovii sote cu marar
 

Curata morcovii si taie-i apoi in diagonala. Pune-i apoi intr-o cratita pentru cuptor, impreuna cu 1/3 cana apa, cu sare si piper. Lasa-i sa fiarba pana cand dau in clocot.

Acopera apoi cu un capac si fierbe-i la foc mediu 8 minute. Adauga untul si soteaza pana cand apa s-a evaporat, iar morcovii sunt bine amestecati cu sosul.
 

Cum se servesc morcovii sote cu marar
 

Adauga sare si piper dupa gust, apoi presara marar peste ei. Poti pune si patrunjel tocat.
 

Sursa foto: foodnetwork.com
 

  •   2011-11-17
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.